Телефон: +389 70 482 831  
Најава Зачлени

Најавете се

Корисничко име *
Лозинка *
Запамти ме

Креирај акаунт

Сите полиња означени со (*) се задолжителни.
Име *
Корисничко име *
Лозинка *
Потврди лозинка *
Email *
Потврди email *

Биографија

biografija-1Слободан Милошески е роден на 02.05.1977 во Охрид.
-Во 2001 год Дипломира на Факултетот за физичка култура во Скопје. 
-Во 2009 год, дипломира на Факултетот за ликовни уметности, отсек вајарствo. во Скопје
-Во 2011 год. Магистрира на Факултетот за ликовни уметности, на област вајарство, во Скопје.
-Моментално е докторант на НХА во Софија, на катедра скулптура.
 
Член на Друштво на ликовни уметници на Македонија од 2009год.
 
Адреса:Бул. „Партизански Одреди“ бр. 171 Б/2-11, Скопје, Р.Македонија
Телефон: +389 70 482831
e-mail:  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
 
 • 2003 - Дом на култура, Кичево, Македонија
 • 2005 -  НУЦК, Кичево, Македонија
 • 2006 - Ликовен Салон, Велес, Македонија
 • 2007 -  Дом на култура, Кавадарци, Македонија
 • 2009 -  Младински Културен Центар, Скопје, Македонија
 • 2011 -  Мала Станица, Скопје, Македонија 
 • 2014 -  Музеј на град Скопје, Скопје, Македонија
 • 2015 – Културен центар, Бихаќ, Босна и Херцеговина
 • 2015 – Галерија на народниот музеј, Врање, Србија
 • 2015 – Центар за култура, Плав, Црна Гора
 • 2015 – Галерија „Роман Петровиќ“, Сараево, Босна и Херцеговина
 • 2015 – Галерија на Интернационалниот универзитет, Нови Пазар,Србија
 • 2016 - Музеј во Пријепоље, Пријепоље, Србија
 • 2016 - Галерија „Спирала“, Прибој, Србија

Учествувал во повеќе од 40 груони изложби во земјава и странство, како во: Романија, Чешка, Србија, Црна Гора, Бугарија, Босна и Херцеговина и др.

 • 2007 - Нови Пазар – Србија, Балканско студентско биенале на мала графика – Втора награда
 • 2008 - Скопје, Факултет за ликовни уметности, Награда за најдобар студент
 • 2008 - Скопје, Конкурс за подигање на споменик на Карпош – Втора награда
 • 2008 - Скопје, Конкурс за подигање на споменик на воин – Откупна награда
 • 2009 - Скопје, Конкурс за подигање на споменик на Првото заседание на АСНОМ – Изведбена награда 
 • 2009 - Скопје, Конкурс за подигање на споменик на Паднатите Херои - Трета награда
 • 2009 - Скопје, Конкурс за подигање на споменик на Јане Сандански – Трета награда
 • 2010 - Скопје, Конкурс за подигање на споменик на св.Климент Охридски – Откупна награда
 • 2010 - Скопје, Конкурс за подигање на споменик на Крсте Петков Мисирков – Откупна награда
 • 2010 - Охрид, Конкурс за подигање споменик на св.Наум Охридски – Откупна награда
 • 2012 - Скопје, Друштво на ликовни уметници на Македонија, награда за скулптура „Јордан Грабул“
 • 2014 - Скопје, ДЛУМ, награда за скулптура мал формат „Димо Тодоровски“
 • 2015 - Скопје, Друштво на ликовни уметници на Македонија, награда за скулптура „Јордан Грабул“

 

 • 2007 - Биста на „Кузман Јосифоски-Питу“, о.у.„ Кузман Јосифоски-Питу“, Кичево, Македонија
  2008 - Скулптура во парк на Франкофонија, Скопје, Македонија
  2008 - Биста на „Христо Узунов“, о.у.„ Христо Узунов“, с.Другово, Кичево, Македонија
  2010 - Спомен обележје на Првото заседание на АСНОМ, Скопје, Македонија
  2011 - Две скулптури „Машка и женска галичка носија“, фасадата на објектот МНР, Скопје, Македонија
  2011 - Споменик „Живко Чинго“, Мост на уметноста, Скопје, Македонија
  2011 - Споменик „Ристо Шишков“, Кеј на реката Вардар, Скопје, Македонија
  2011 - Биста на „Гоце Делчев“, с. Другово, Кичево, Македонија
  2012 - Скулптура „Женска фигура со кавал“, фасадата на објектот „Стар театар“, Скопје, Македонија
  2013 - Споменик „Кузман Шапкарев“, Кеј на реката Вардар, Скопје, Македонија
  2014 - Споменик „Јоаким Крчоски“, Кеј на реката Вардар, Скопје, Македонија

 

Најпопуларно

Facebook